Skeniranje dokumenata prepuštamo stručnjacima

Skeniranje i digitalizacija dokumentacije prvi je korak prema većoj poslovnoj učinkovitosti i pespapirnom poslovanju jer omogućuje brži pristup i dodatnu dugoročnu zaštitu dokumentacije.

  • Visokokvalitetna usluga masovnog skeniranja (veliku pažnju posvećujemo očuvanju sigurnosti dokumenata i povjerljivosti sadržaja).

  • Brži pristup informacijama i podacima koji se nalaze na dokumentima.

  • Skeniranje vršimo u nekoliko vlastitih pretvorbenih centara ili kod naručitelja.

  • Za precizan i pouzdan rad jamčimo nizom certifikata.

Ovisno o formatu, vršimo nekoliko različitih procesa skeniranja na različitim uređajima.

POSLOVNA DOKUMENTACIJA

Još uvijek dosta poslovne dokumentacije izrađujemo u papirnatom obliku, stoga je prvi korak ka većoj poslovnoj učinkovitosti i bespapirnom poslovanju skeniranje poslovne dokumentacije. Ovo se postiže digitalizacijom papirnatih dokumenata pri ulasku u tvrtku.

Poslovna dokumentacija u pravilu ima slične oblike, vrste pisanja i formata, pa je moguće tako zvano masovno snimanje dokumentacije koje izvodimo na profesinalnim skenerima. I prije samog skeniranja, osoblje se brine za tehničku priprmeu dokumentacije (uklanjanje spajalica, uklanjanje presavijenih ili zgužvanih stranica,…).

SADRŽAJ KNJIGA

skeniranje sadržaja knjige izvrsno je rješenje za njezino očuvanje, a istovremeno korisnicima omogućuje brz pristup građi i učinkovitije upravljanje sadržajem. Knjižna dokumentacija u Mikrografiji definirana je kao specifična dokumentacija koju je potrebno skenirati na posebno prilagođenim skenerima zbog velike raznolikosti nestandardnih oblika.

S knjižnom dokumentacijom mora se postupati pažljivo, osobito kaod starijih knjiga, koje su zbog starosti, skladištenja i uveza često u lošem stanju. Kupac može dodatno obraditi skenogram ili naručiti ovu uslugu u Mikrografiji.

više primjera knjižne dokumentacije obuhvaćene Mikrografijom možete pogledati na stranici Digitalne knjižnice dLib.

TEHNIČKI PLANOVI

Tehnička dokumentacija, planovi i karte zahtijevaju zbog svog oblika poseban način skeniranja.

Širina skeniranog dokumenta može biti veća od formata A0 i ta može bit neograničene duljine.

Naše tehničko rješenje također omogućuje snimanje dokumenata debljine do 20 milimetara (dokumenti zalijepljeni na podlogu). Prilikom pretvorbe ovi se dokumenti klasificiraju te se cijeli ili samo djelomični sadržaj dokumenata snima odgovarajućim alatom za optičko prepoznavanje sadržaja – mZajem.

RADIOGRAFIJE

U Mikrografiji medicinskim ustanovama nudimo uslugu digitalizacije rendgenskih snimaka, koje je moguće opremiti i u elektroničkom obliku s pripadajućim podacima o pacijentu.  Dokumenti se mogu uvozit i u informacijski sustav zdravstvene organizacije.